Solvarme – kan det overhovedet betale sig

Der er flere muligheder for at udnytte naturens ressourcer og på den måde værne om miljøet. En af måderne at benytte sig at grøn energi på, er ved at bruge solens energi til at opvarme brugsvand.
Og selvom vi bor i et land, hvor solen skinner væsentligt mindre end i flere andre lande, så er der masser af energi at komme efter, når man snakker om opvarmning af vand. Den største ulempe ved at benytte sig af solvarme er, at i den periode i Danmark, hvor man skal bruge mest vand til opvarmning af boligen også er den periode, hvor der er mindst solenergi at komme efter.
Men på trods af det, så er der stadig masser af energi i solen og der er rigeligt til at opvarme vand til en ganske almindelig dansk bolig.
Man siger typisk at en bolig med en familie på 4 vil tjene inverteringen hjem i løbet af 2 – 4 år. Det er svært at love noget præcist tal på besparelsen, da den naturligvis også er meget afhængig af husets isoleringsevne og beboernes ønske om varme og forbrug af varmt vand.
For at få en mere præcis beregning af, hvor meget man kan spare, bør man tage fat i en af de etablerede forhandlere af solvarme. Der findes flere på markedet, men herfra vil vi gerne anbefale Hedestoker.dk, som sælger solvarmeanlæg og som har mange års erfaring med montering og rådgivning på området.

Skriv et svar