Sådan opsætter du glasfilt op

Glasfilt og glasvæv er begge i samme familie og skal i store træk begge sættes op på samme måde.

Begge typer af materialer er yderst afslørende for baggrunden og derfor er det meget vigtigt, at man gør et godt forarbejde og sikrer sig, at væggen er helt glat. Selv de mindste huller eller buler vil kunne ses både ved brug af glasvæv og glasfilt. Men i særdeleshed glasfilt, som er helt glat, vil afsløre alle ujævnheder.

En anden vigtig ting ved opsætning af både væv og filt er, at man sørger for at gøre rent, inden man går i gang. I langt de fleste tilfælde har man været i gang med sandspartel inden opsætningen af væv og filt og der vil derfor ligge både en masse støv og stumper af tørret spartelmasse. Hvis der kommer noget op under glasvæven eller glasfilten, så vil det kunne ses på lige kår med ujævnheder i væggen. Når man er helt færdig, så skal man alligevel have gjort rent, så man kan lige så godt lave en lille mellemrengøring, inden at man går i gang med at sætte filten op.

Vævklæber/vævlim

Ved både væv og filt bruges en vævklæber/vævlim. Det har samme funktion som tapetklister, men fås færdigblandet og har en noget tykkere konsistens.

Skriv et svar